PSOE
Gráfico del resultado electoral del 10-N. Fuente Ministerio del Interior.

El PSOE guanya les eleccions generals a Espanya d’este 10-N. El PP puja amb força, Vox es converteix en la tercera força del Congrés, Ciutadans es desploma i Podemos baixa. El PSOE de Pedro Sánchez resisteix amb 120 escons, perd 3; el PP aconsegueix 88 diputats enfront dels 66 que tenia en l’anterior legislatura. La gran sorpresa l’ha donada Vox amb 52 escons, abans tenia 24 escons; Unides Podemos es queda amb 35 diputats, enfront dels 42 d’abans, i Ciutadans es desploma amb tan sols 10 diputats, abans tenia 57 diputats.

Entren per primera vegada en el Congrés Máss País, el partit d’Íñigo Errejón, amb 3 diputats; els antisistema de la CUP, amb altres 2 seients, i Teruel Existeix, amb un escó. Els partits nacionalistes aconsegueixen 13 escons per a ERC; 8 per a JxCat, 7 per al PNB i 5 per a Bildu.

En la Comunitat Valenciana es mantenen els resultats obtinguts el 28 d’abril, els socialistes aconsegueixen 10 dels 32 escons que pertanyen a la Comunitat Valenciana, el PP puja un més i aconsegueix els 8 diputats, per part seua, Vox passa de 3 a 7 seients. Unides Podem es queda amb 4 escons, un menys que ara, Ciutadans baixa fins als 2 escons, abans tenia 6, finalment Més Compromís manté a Joan Baldoví com a diputat. Amb aquests resultats la suma de PP, Vox i Ciutadans guanyarien al bloc d’esquerres amb 17 diputats enfront de 15 en la Comunitat Valenciana.