Interior Lateral Patriarca de Valencia.

El grup gastronòmic Lateral ja ha obert les portes a la ciutat de València. L’empresa madrilenya ha arrancat la seua activitat amb un local de 400 metres quadrats i dos àmplies terrasses en ple centre de la ciutat, concretament en la Plaça del Col·legi del Patriarca número 6.

L’obertura a València forma part del creixement nacional pel qual està apostant la companyia, en marxa des de 1997, i és que Lateral Patriarca se suma així a la desena de locals del grup que compta actualment amb huit restaurants a Madrid i un a les ciutats de Barcelona, Córdoba i Málaga.

Lateral
Els pinchos de truita, un dels plats estrela de Lateral.

Lateral és un dels espais més coneguts del sector gastronòmic madrileny per combinar en la seua carta una varietat de pinchos individuals amb altres formats per a compartir. En la seua proposta conviuen receptes tradicionals amb altres més creatives incorporant en cada canvi de carta productes diferents segons temporada.

A més, un aspecte cridaner del grup és que cada restaurant compta en el menú amb la secció “Lateral Experience”, uns plats que canvien en funció del local en el que es trobe. En el cas de València les “Experiències Lateral” estan formades per tres plats: all i pebre d’anguila, ensalada de taronja amb lluç fumat i wrap de porquet amb salsa de cogombre i yogurt.

Així és Lateral Patriarca

A més de la gastronomia, Lateral és una signatura en la qual s’aposta per l’espai combinant la seua carta amb un estil de vida associat al disseny i a l’interiorisme. El local de València es distribueix en una planta principal amb dos espais clarament diferenciats i connectats entre si per una zona de pas.

Interior de Lateral Patriarca a València.

El projecte d’interiorisme, inspirat en la frescor del mediterrani, ho signa Cousi, integrant elements naturals, artesania i ceràmica, aconseguint diferenciar els dos espais; una primera zona més informal amb aires de platja, on la llum es reflecteix en els tons blaus i blancs predominants, aportant la frescor de la costa, junt elements ceràmics que assemblen formes marines.

En la segona zona, amb una decoració més sofisticada, es fusionen elements de decoració com els llums ceràmics, amb materials naturals, que units a formes orgàniques recreades en les bancades actuen com a element de separació entre espais.

El paraíso del queso en Valencia cuenta con más de 150 variedades de sabor