Así lucirá Valencia en los próximos años: menos carriles y más zonas para peatones
Situación inicial de las obras de Pérez Galdós./ Ayuntamiento de Valencia

Aquest dilluns 3 de gener comença l’execució de les obres de l’avinguda Pérez Galdós de València. L’execució suposarà la transformació de la via en “un espai més humà i amable”, anunciava la setmana passada la vicealcaldessa i responsable de l’Àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

L’actuació tindrà un duració de quatre mesos i una inversió de 732.130,16 euros. Els primers treballs consistiran en senyalització prèvia i preparació de materials i casetes d’obra. Després de Reis començaran ja els treballs del primer tram.

Per a facilitar la circulació, l’activitat comercial i la mobilitat dels veïns, la planificació preveu una execució per trams. Per això, els treballs començaran des del passeig de la Petxina per a continuar avançant en direcció al carrer Sant Vicent Màrtir.

Segons han detallat des del Ajuntament de València, el tram 1 serà des del passeig de la Petxina fins a les rampes del túnel; tram 2, els laterals del túnel; tram 3, des del túnel fins al carrer Jesús; i tram 4, des del carrer Jesús fins al carrer Sant Vicent Màrtir.

Valencia contará con nuevas plazas peatonales en Pérez Galdós
Disseny de la reforma en l’avinguda Pérez Galdós.

Dos noves plaçes per als vianants a Valencia

Quant a l’obra, la intervenció afecta als 2.175 metres d’extensió. El projecte consisteix en l’ampliació de l’espai per als vianants fins als quatre metres d’amplària, guanyant espai sobre la calçada, la qual cosa deixarà dos carrils de circulació més un carril bus per cada sentit.

“Aquests nous espais per als vianants es marcaran amb pintura de color sobre la calçada. També se separaran del trànsit rodat mitjançant vorades, mantenint en tot cas l’accés als guals i garatges”, va explicar Gómez. A més, es generaran dos noves places per als vianants en les trobades amb els carrers Jesús i amb Cerdà i Rico. Així, amb aquesta obra, el 45% de l’espai serà per als vianants.