La ciutat de València es vesteix de gala per a celebrar un dels esdeveniments socials més significatius de la Comunitat Valenciana. Hui la Reina Letizia visita la ciutat per a fer lliurament dels Premis Rei Jaume I. Donya Letizia acudirà a l’acte en solitari després de la suspensió d’agenda del Rei Felipe VI. El monarca continua en quarentena ja que, malgrat ser negatiu en coronavirus, va estar en contacte amb un contagiat.

L’acte arrancarà a les 12.00 hores en la Llotja dels Mercaders de València. Enguany, les mesures de seguretat instaurades per les autoritats sanitàries marcaran el protocol de la cerimònia. Encara que s’espera la presència d’una àmplia representació de la societat civil i política valenciana, el nombre d’assistents serà menor a causa de la reducció de l’aforament.

La gala suposarà el culmen d’un any atípic per a la Fundació Premis Rei Jaume I. Cal recordar que la pandèmia de la COVID-19 va provocar un retard de les deliberacions del jurat. Aquestes es van celebrar a l’octubre en lloc de juny, el mes tradicional des de la creació dels premis.En la cita de hui es lliuraran els guardons als premiats de sis categories: Premi Rei Jaume I Investigació Bàsica 2020 a Fco. José García Vidal; Premi Rei Jaume I Economia 2020 a Diego Puga; Premi Rei Jaume I Investigació Mèdica 2020 a Miguel Beato del Rosal; Premi Rei Jaume I Protecció Medi Ambient 2020 a Fernando T. Maestre; Premi Rei Jaume I Noves Tecnologies 2020 a Laura Lechuga i Premi Rei Jaume I a l’Emprenedor 2020 a Verónica Pascual.

Els sis premiats de la 32a edició dels Premis Rei Jaume I.

ACTES AMB ELS PREMIATS DELS REI JAUME I

La cerimònia és el tercer acte que se celebra aquests dies amb els guardonats. Aquest diumenge, previ a la cerimònia de lliurament dels guardons, els premiats Rei Jaume I 2020 van rebre la insígnia d’or a les mans del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui també assistirà a l’acte de hui.

L’acte va tenir lloc al pati gòtic del Palau de la Generalitat. Allí el cap del Consell va recordar que els Rei Jaume I són els premis científics més rellevants del panorama nacional. Puig va remarcar la posició de la Comunitat València en la “defensa, projecció i valorització de la ciència”.

A més, a primera hora d’aquest dilluns s’ha celebrat una trobada amb els mitjans de comunicació. La cita s’ha celebrat en la seu de la FVEA (Fundació Valenciana d’Estudis Avançats) on s’ha realitzat la tradicional foto de premiats.

Després de la cerimònia, a les 16:30h tindrà lloc un col·loqui dels premiats en la sala d’actes de la CEV. En ell explicaran les seues diferents investigacions per les quals han merescut la condecoració. Una vegada finalitzades les presentacions, es donarà pas a una xarrada moderada pel professor Javier Quesada.