El Museu de la Seda de València arreplega l’exposició ‘El color de les sedes valencianes’. Un mapa de color a través dels rics teixits de la indumentària tradicional valenciana.

Un recorregut de les sedes valencianes amb valuoses peces cedides per col·leccionistes privats de forma temporal i desinteressada, i que, a més, pretén retre homenatge a l’art dels Tintorers de la Seda a València.

‘El color de les sedes valencianes’ mostra 17 vestits que canviaran cada 30 dies per motius de conservació, per la qual cosa els visitants que acudisquen en el mes de maig també tindran entrada per a les futures exposicions, on a més dels vestits també es pot observar una selecció de fons documentals del propi Col·legi, la Biblioteca Valenciana i la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos.

Peces úniques de vestimenta i complements de gran interès per la seua varietat, peculiaritat i colorit.

La part principal de l’exposició és la Sala de la Fama, en la qual es poden contemplar els principals tints del segle XVIII.

També es pot contemplar l’arxiu, que es compon de 48 pergamins, 660 llibres i 97 caixes d’arxiu, que permet reconstruir la història i funcionament del col·legi des de la seua fundació.

Destaca el vestit original que va vestir la triada reina de la bellesa de l’Exposició Regional Valenciana de 1909, una peça amb més d’un segle d’antiguitat, realitzada en **espolín i que manté el seu “meravellós” color de manera intacta, així com el llibre de les primeres ordenances del gremi de tintorers de seda de València de 1506.

Una exposició que podrà visitar-se fins al pròxim mes d’agost.