En estos moments el Palau de la Música de València continua amb les seues dues sales principals tancades i a l’espera que es liciten unes obres que encara estan sense data. Un tancament “parcial”, perquè la banda de música municipal contínua assajant en les instal·lacions i també estan operatives les oficines d’administració, que manté la seua programació reubicada en altres espais de la ciutat. En aquests moments s’està treballant en la licitació del projecte de les obres per a la seua remodelació, aquestes tindran un import de 400.000 euros i 4 mesos de termini, el problema és que no se sap quan començaran a executar-se.

La cronologia del tancament del Palau de la Música

El 29 de juny saltava la notícia, es desplomava part del sostre de la Sala Rodrigo damunt del pati de butaques a causa de la deterioració de l’estructura per la humitat dels conductes de l’aire condicionat. Es tancava la sala i s’estenia la prohibició d’us de les instal·lacions a la sala Iturbi, la més gran de l’auditori. L’única solució, fer obres.

Imatge de la Sala Rodrigo que va patir l’enfonsament de part del sostre de fusta.

Al juliol, i amb les dues principals sales tancades, començava el treball per a reubicar els espectacles en cartell previstos per a després de l’estiu. Finalment s’aconseguia arrancar la temporada a l’octubre sañvando el 90% de la programació. El Palau dels Arts ha acollit el 80% dels concerts de l’abonament de l’auditori municipal, però s’ha hagut de comptar amb fins a a deu espais de València per a poder dur a terme la temporada 2019/2020.

Les obres, sense data

El pròxim a escometre és la millora de l’espai, unes obres que encara no estan licitades però que, des del Palau de la Música, confien a poder tenir finalitzades per a la pròxima temporada cultural; encara que, les dates encara es desconeixen.