Las discotecas valencianas reabren sus puertas con el fin del toque de queda
Un grupo de amigas en la discoteca L'Umbracle de Valencia.

La Comunitat Valenciana fa un pas engegantit en la desescalada i el retorn a la normalitat. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat el fi del toc de queda, l’eliminació del límit de persones en les reunions socials i la reobertura de l’oci nocturn.

Les discoteques i pubs podran reobrir les seues portes a partir del dimarts 8 de juny, dia en què entren en vigor les noves restriccions. Segons ha avançat Puig, l’horari estarà limitat fins a les 02.00 hores, 30 minuts més que el permès a l’hostaleria.

El límit horari fixat suposa una hora menys que el marcat des del Ministeri de Sanitat per a aquells territoris que, com el cas de la Comunitat Valenciana, disposen d’una baixa incidència de contagis. Sobre aquesta qüestió, Puig ha destacat que l’obertura en si ja és un avanç però aposten per la prevenció.

“Estem veient com estan creixent els casos en població jove i cal ser molt prudents. Jo entenc absolutament al sector de l’oci però hem de continuar avançant d’una manera progressiva. S’obri ja, és un avanç. És cert que probablement no és suficient per a l’activitat de negoci però també és cert que hem d’arribar a juliol amb les millors condicions perquè puga haver-hi una obertura que de debò garantisca un estiu el més beneficiós possible”.

SENSE BALL I AMB LÍMIT D’AFORAMENT

Al marge de l’horari, el retorn de l’oci nocturn no serà com abans de la pandèmia. De moment no es permetrà el ball dels assistents. L’objectiu d’això és mantenir la distància de seguretat entre els ciutadans per a evitar la propagació del virus.

A més, la clàssica imatge d’un pub o discoteca abarrotat encara tardarà a arribar. El Consell ha fixat un límit de persones a l’interior. Igual que els bars, restaurants o cafeteries, els espais d’oci nocturn no podran sobrepassar el 50% de l’aforament. Per contra, en els espais de terrassa o a l’aire lliure es permetrà el 100% de la seua capacitat.