El projecte Parc d’Aventures és el més sostenible i avantguardista d’Europa segons la seua empresa promotora, Rain Forest. El projecte del parc aquàtic al costat de Bioparc, que anava a ser una realitat, es va trobar algunes traves després que l’Ajuntament de València plantejara alguns dubtes per l’elevat consum d’aigua. Segons s’havia estimat, el consum diari d’aigua estaria en uns 300 metres cúbics.

Segons l’empresa promotora, en l’elaboració del projecte s’han estimat l’Agenda 2030 i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l’ONU. A més, Rain Forest també ha manifestat que vol prioritzar la sostenibilitat ambiental sota els principis d’eficàcia i eficiència de recursos. Per això, s’han incorporat al projecte solucions tecnològiques i avantguardistes que no s’han utilitzat fins ara.

Dos milions d’euros

Aqueixa és la xifra que Rain Forest invertirà en la gestió de l’aigua si se segueix avant amb el projecte. L’empresa ha explicat que aquest tràmit està basat en les quatre R.

Reduir el consum de la xarxa de baixa gràcies a un innovador sistema de filtrat i a la implementació d’un circuit secundari. Reutilitzar: no es tracta només de consumir el mínim, sinó d’emprar el màxim d’aquest recurs per a altres usos com el reg, aigualeig, dutxes o banys. Reaprofitar: part de l’aigua tractada es redirigirà per a reduir el consum de BIOPARC. Retornar: en tractar-se d’aigua de gran qualitat, es proposa que el sobrant es retorne a la xarxa de baixa de la ciutat o es cree un punt de proveïment”. Així ha resumit Rain Forest quines seran les claus de la gestió del parc d’aventures.

Beneficiós per a València

Segons Rain Forest, el parc pot crear 155 llocs de treball directes a temps complet i 848 ocupacions indirectes a la ciutat. A més, ha assegurat que el parc promou acords de col·laboració amb entitats públiques i institucions.

Però no solament s’ha centrat en els aspectes econòmics, sinó que, segons el parer de l’empresa, “el parc d’aventures serà un element dinamitzador del turisme, consolidant la imatge d’una ciutat moderna, innovadora i sostenible”.

També l’empresa ha especificat que tot el subministrament elèctric procedirà de fonts renovables. A través de l’autoproveïment, volen utilitzar energies “netes” que eviten la dependència de combustibles fòssils. D’aquesta manera, cerquen la disminució d’emissions de CO2.