Rafelbunyol presenta el polígon industrial del futur

El projecte proposa millorar els accessos i comunicacions, així com la creació d'un espai per a emprenedors.

Polígono industrial

Rafelbunyol ha presentat l’estudi per a la creació del polígon industrial del futur. El projecte proposa millorar els accessos i comunicacions, la creació d’un espai per a emprenedors, una plataforma d’informació per a professionals, millorar la senyalització i la integració del polígon amb la localitat, amb moltes altres propostes que ho convertirien en un referent i atraurien nous serveis.

Un estudi sobre la situació del Polígon Industrial de la localitat realitzat per la Càtedra Divalterra amb el suport de la Diputació de València i la UPV, i amb col·laboració de l’Ajuntament de Rafelbunyol i presentat durant un desdejuni empresarial amb networking.

No es tracta d’un projecte constructiu ni d’execució immediata sino un full de ruta per a començar a treballar, amb propostes molt ambicioses i factibles que depenguen de trobar el finançament necessari partint de la col·laboració del teixit empresarial, l’Administració Local i l’Administració Autonòmica.

Durant la jornada s’ha tractat el present i futur del Polígon industrial de Rafelbunyol. Un debat amb posterior col·loqui que ha comptat amb la intervenció de Fernando Ciges, regidor d’Ocupació, Innovació, Indústria, Comerç i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Rafelbunyol i de José Manuel González, president de l’Associació d’Empresaris del Polígon Industrial de Rafelbunyol.

A més, han participat Miguel Ángel Ferri director de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra que s’ha centrat en la promoció i desenvolupament d’iniciatives per a la millora de les Àrees d’Activitats Econòmiques de València i Juan Jaime Cano, catedràtic de la UPV i director de la Càtedra Divalterra, encarregat de la presentació de l’estudi de situació i proposta de renovació funcional del Polígon industrial Rafelbunyol.

La clausura de la jornada ha estat a càrrec del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i de l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López.

Jorge Rodríguez ha destacat que “Des de la Diputació posem a disposició dels municipis les eines necessàries per a potenciar accions en material industrial, el principal motor de l’economia. Amb aquest tipus de projectes pretenem optimitzar els recursos per potenciar la nostra competitivitat empresarial.”Per la seua part, Fran López ha recalcat el seu agraïment a la Diputació per aquest gran treball que “ens servirà de base per a començar a treballar i posar a Rafelbunyol en el mapa. El polígon de Rafelbunyol té moltes fortaleses, ara s’ha de treballar en les debilitats, fer un mapa de prioritats i marcar qui, com i amb quina finançament cal executar-les. Ara ja sabem com actuar i quan les subvencions arriben estarem a punt per a demanar-les.”

Per això, l’alcalde de Rafelbunyol s’ha compromés a “tocar a totes les portes necessàries, començant per sol·licitar una reunió amb el conseller d’Economia, Rafa Climent, després del seu anunci hui de la inversió de 52 milions d’euros per a la millora i modernització dels polígons de tota la Comunitat Valenciana. A més d’aprovar una partida pressupostària específica per al 2018, únicament destinada al desenvolupament i les inversions del polígon industrial.”