La borrasca Filomena ha deixat nevades gran part de la Comunitat Valenciana. Quasi la meitat de la província de Castelló i un terç de la de València es troben cobertes per la neu, segons estima la Agència Estatal de Meteorologia. La borrasca i la nevada ha deixat incomunicada a la localitat de la Serratella, així com a parts de la Tinença de Benifassà.

Filomena es va i, en conseqüència, arriba un anticicló farà baixar significativament les temperatures. La neu es convertirà en gelades aquests dies. Per això, Aemet ha avançat l’avís groc per temperatures mínimes.

Davant aquesta situació, ahir van romandre tancades un total de 12 carreteres per neu. Entre elles la CV-125 i la la N-232. A més, en 65 carreteres era necessari l’ús de cadenes; altres 75 estaven condicionades i 12 van presentar incidències.

A la situació del trànsit es va sumar que 22.000 alumnes no van poder assistir a classe aquest dilluns. Segons la Conselleria d’Educació, van anar 33 els ajuntaments que van decretar la suspensió de les classes en tots els centres educatius del seu municipi.

Per a aquest dimarts,  el cel de la Comunitat Valenciana estarà buidat però hi haurà gelades generalitzades, més fortes a l’interior i febles en punts de litoral.