Amb el lema “Vivas i lliures”, l’Ajuntament de Quart de Poblet ha tornat a commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Per a això ha realitzat diverses activitats de conscienciació i apoderament celebrades al llarg de la setmana. En l’acte institucional del 25N, la regidora d’Igualtat, Cristina Mora, ha sigut l’encarregada de llegir el manifest. Aquest ha sigut signat per tots els grups polítics.

Mora ha volgut recordar a les dones assassinades, 1.074 des de 2003. També als menors que han mort en contextos de violència de gènere. “Dones, persones amb nom i cognoms, a les quals se’ls ha impedit aconseguir els seus somnis, veure créixer als seus fills i filles, envellir a les seues mares…”, ha reivindicat la regidora.

Després de la lectura del manifest, Xarxa Teatre ha posat en escena “XX:Florera”. És un impactant espectacle en el qual es denuncia la concepció de la dona com a objecte d’exhibició d’una manera simbòlica.

Actuació de Xarxa Teatre en la commemoració del 25-N.

ACTIVITATS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Quant a la resta d’activitats programades, enguany, per seguretat davant les especials circumstàncies que s’estan vivint, diverses de les propostes dissenyades s’han dirigit a grups de dones ja establits, ja que es tracta de persones que conviuen en els seus respectius espais d’aprenentatge.

El programa va arrancar el dimarts 17 de novembre amb el taller “Camí a casa”. Va ser una activitat de sensibilització sobre feminisme i espai públic impartit per l’associació Fractala. Aquest té per objetivo treballar l’apoderament de les dones per a habitar l’espai públic.

El dijous 19, a través de la conferència “Qui bé et vol et farà riure”, de Amaia Pérez Marín, es va tractar la qüestió de la violència de gènere amb dos grups ja existents, les alumnes d’Alfabetització i Aules d’Español de la Lliga Espanyola d’Educació i la classe de tertúlia literària de l’EPA. Activitat que es repetirà el 30 de novembre, aquesta vegada, amb el grup d’Apoderament de Casa de la Dóna.