Puntos Violeta

Garantir l’accés a l’oci “segur per a totes les persones” i unes festes “lliures de comportaments i agressions sexistes” és l’objectiu dels punts violeta que instal·laran vuit dels festivals de música de la Comunitat Valenciana que se celebren entre juliol i agost i que agrupa la marca Mediterranew Fest.

L’Agència Valenciana de Turisme ha posat de manifest la seua intenció de lluitar contra els abusos a dones i que puguen sentir-se segures en aquestes concretaciones tan grans de gents com poden ser el Low Festiva, l’Arenal Sound, el Medusa Sunbeach o el Rototom Sunplash. La Generalitat treballa perquè els Festivals siguen cites d’oci, divertides i que atraguen els visitants, no solament pel cartell sinó també per la seua filosofia.

Aquesta iniciativa compta amb el beneplàcit de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat, Mònica Oltra qui va afirmar en el seu moment que el consell pretén erradicar les conductes sexistes en qualsevol àmbit, inclòs el de l’oci, ja que és una qüestió prioritària, perquè les dones no tenen a veure limitada la seua llibertat de moviment o el seu dret a gaudir de la festa allà on vulguen per por de ser assetjades o agredides”.

Els punts violeta tenen com a funció informar, previndre i atendre possibles agressions sexuals i difondre valors com els drets de la dona, i a més també prestaran assistència des del punt de vista psicològic i social amb intervencions immediates si és necessari.
Els punts violeta se situen en un expositor físic i visible, situat entre el públic, per a atallar les possibles agressions masclistes que puguen patir les dones durant la celebració dels festivals i conscienciar a totes les persones.

El responsable de Turisme, ha ressaltat el “positivisme” d’aquesta iniciativa, que “uneix l’estètica i l’ètica”, en al·lusió a “l’estètica entesa com la bellesa de la música i l’ètica com els valors i drets que representa”.

Colomer recorda que la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, aprovada recentment pel Consell, fixa que els festivals “són un producte turístic de primer nivell, representen un important segment del turisme i es converteixen en un revulsiu per a la indústria turística cultural”.