Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que si la Comunitat Valenciana haguera rebut els mateixos diners que l’Estat ha transferit a la Xunta de Galícia “no tindríem cap problema de deute”.

El Cap del Consell ha fet aquestes declaracions avui a Castelló on ha inaugurat el XV Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic en la Cambra de comerç.

El president ha afirmat que un dels seus principals objectius és aconseguir un finançament just i ha assegurat que s’ha sorprès en escoltar que “algunes comunitats autònomes reiteraven que no volien ni sentir parlar de la reestructuració del deute”.

“El problema no és que ningú ens perdone gens, sinó que se’ns retorne el que no se’ns va donar. No és un problema que l’Estat ens haja de perdonar gens als gestors que han dilapidat els diners” perquè “no demanem cap recurs que tinga a veure amb el balafiament i la corrupció”, ha afegit Puig.

“Volem simplement que la part que té a veure amb el infrafinançament des de l’any 2000 que es retorne als valencians”, ha agregat.

El president ha asseverat que “aqueixa línia que alguns volen marcar dels quals gestionen bé i els que gestionen malament no és aplicable a aquest cas per nosaltres amb els diners que ha rebut la Xunta de Galícia no tindríem cap problema de deute”.

Per tant, ha recalcat Puig, “que no es jugue a enfrontar territoris perquè no és el camí, sinó el d’un finançament just per a totes les comunitats autònomes i sense discriminació”.

Finalment ha advocat per “parlar de cohesió i d’igualtat entre els espanyols” i ha dit que “qui vulga fracturar-la haurà d’assumir la seua responsabilitat”. EFE