hospital

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat, acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, la unitat de Cremats de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, i ha ressaltat que aquest servei s’ha posicionat com “una unitat de referència” i entre “les millors” d’Espanya.

Després de mantenir una reunió amb representants directius d’esta unitat hospitalària, el cap del Consell ha agraït el “intens” treball del personal sanitari per a “millorar la qualitat de vida de les persones” i promoure “una medicina de proximitat” que va més enllà de la curació i adquireix un compromís amb els pacients.

Durant la seua visita, Puig ha pogut conèixer també les últimes novetats relatives a l’estat de salut del bomber ferit mentre realitzava labors d’extinció en l’incendi forestal declarat divendres passat en el municipi de Culla i, en declaracions posteriors als mitjans de comunicació, ha avançat que “evoluciona favorablement”.

Per açò, el president ha expressat l’agraïment de la societat valenciana als efectius d’emergències i prevenció d’incendis “que donen tots els dies el millor de si mateixos com a servei públic”.

La unitat de Cremats, emmarcada en el servei de Cirurgia Plàstica i Cremats de l’Àrea Clínica de Malalties de la Pell i Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, està acreditada com a unitat de referència del Sistema Nacional de Salut des de l’any 2008, per la qual cosa en l’actualitat rep pacients de tota Espanya.

Fundat en 1969, este servei, en el qual treballa un equip multidisciplinari, disposa de sis boxes per a pacients cremats crítics i sis habitacions individuals per a grans cremats, a més de dues sales de capellans, un quiròfan, un àrea de consulta i un àrea d’urgències.