Puig afirma que las restricciones se levantarán
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durante la sesión de control en Les Corts.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha declarat que les restriccions només es llevaran “quan siga possible des del punt de vista epidemiològic”. A més, ha recalcat que el manteniment de les mesures no és per “posició obsessiva”, ha matisat que són el pas per a “superar la pandèmia”.

El líder del Consell ha realitzat aquestes declaracions en la primera sessió de control de les Corts de 2021. “A major mobilitat, major contacte, major contagi; i els espais en els quals es produeixen els contagis, una part fonamental, són els bars i restaurants“, ha explicat.

Puig ha defensat que les mesures es prenen perquè són “absolutament necessàries”. “No tenim una posició obsessiva. Tot el contrari, volem superar la pandèmia”, ha declarat.

Ximo Puig també ha recordat que per a pal·liar els danys es destinaran 400 milions d’euros als sectors més perjudicats per la pandèmia. “Possiblement serà insuficient, però sí que és un esforç considerable”. Segons ha anunciat, des de hui tots els ajuntaments compten ja amb les ajudes directes de la Generalitat per a poder arrancar la seua distribució entre els sol·licitants que reunisquen els requisits.

PUIG MARCA ABRIL COM A ARRENCADA DE LA VACUNACIÓ MASSIVA

El president de la Generalitat ha incidit una vegada més en la tendència al descens de casos de coronavirus. No obstant això, ha assenyalat que aquesta evolució s’ha de “consolidar”. Per aqueix motiu ha insistit en la necessitat de continuar apostant per les restriccions. “Les mesures estan donant resultat, però no podem relaxar-nos en absolut perquè la letalidad és insuportable“.

Serà finalment a les 18.30 hores quan tinga lloc la comissió interdepartamental contra la pandèmia. En ella es valoraran les dades epidemiològiques de la Comunitat Valenciana i es determinarà el full de ruta a seguir.

Està previst que a les 20.00 hores comparega el president per a anunciar la pròrroga de les restriccions. Segons apunten, tot sembla indicar que romandran actives fins a l’1 de març. A partir de llavors arrancarà una desescalada progressiva i gradual.

Finalment, Puig ha posat el focus el mes d’abril com a moment d’arrencada de la vacunació massiva. “Hi ha un horitzó, que és la vacunació, i això ens obrirà la porta a l’esperança sens dubte”, ha declarat. “Tant de bo a l’abril tinguem totes les circumstàncies per a la vacunació massiva”.