Puig responde a los rumores: ¿Habrá adelanto electoral en la Comunitat Valenciana?
El presidente de la Generalitat, Ximo Puig. / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tornat a calmar les aigües de la política valenciana. El quid de la qüestió ha residit aquesta vegada en un suposat avançament electoral. L’origen de la polèmica: El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

El portal valencià va publicar una resolució en la qual la Conselleria d’Hisenda delegava en la de Justícia les competències tècniques derivades del procés electoral a les Corts. El document va enxampar d’imprevist a la política valenciana en faltar quasi dos anys per als pròxims comicis.

“Amb la finalitat d’agilitar i optimitzar els processos de contractació derivats de la futura celebració de les eleccions autonòmiques, la Conselleria de Justícia pretén iniciar la contractació del servei de captura, tractament i difusió de les dades de les eleccions a les Corts“. Aquestes paraules arreplegades en el DOGV han causat revolada en els grups polítics valencians.

Motius no falten, doncs l’última vegada que es va produir aquesta delegació de competències va ser a l’octubre de 2018. És a dir, sis mesos abans de el primer avançament electoral en la història de la Comunitat.

Puig: “Si poguera convocar alguna cosa, seria avançar les vacances”

Malgrat això, la anticipació de les eleccions s’ha quedat en un rumor. Així ho ha ratificat Puig durant la roda de premsa per a informar dels assumptes acordats en la reunió de la Mesa Interdepartamental. Durant la intervenció ha respost clarament a la pregunta del milió a l’una que es mostrava simpàtic. “Si poguera convocar alguna cosa, seria avançar les vacances no les eleccions”, ha manifestat.

Així ha rebutjat el socialista la idea d’un avançament electoral. En aquest sentit, Puig ha recalcat que aquesta opció no és “raonable” si es té en compte el procés de recuperació en el qual es troba la Comunitat Valenciana.