Fallera
12/09/2020 Cvirus.- Puig duda que se puedan celebrar fiestas como Fallas o Magdalena hasta que no haya una inmunización masiva. El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha señalado este jueves que, hasta que no haya una vacunación o inmunización "masiva" contra el coronavirus, es "muy difícil que puedan plantear fiestas" como las Fallas y la Magdalena y, de hecho, ha anunciado que pedirá a los Ayuntamientos que los días festivos en el ámbito municipal sean considerados lectivos para no favorecer ningún tipo de celebración. COMUNIDAD VALENCIANA ESPAÑA EUROPA VALENCIA SOCIEDAD ARMANDO ROMERO (JCF)

En qüestió de dies els col·legis de Castelló i València tancaran les seues portes per a arrancar les vacances de les seues festes locals. Encara que la Magdalena i les Falles estan suspeses, els centres escolars tenen marcat en el calendari escolar la interrupció de l’activitat acadèmica. Ara, tanmateix, això podria canviar per petició del Consell.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha sol·licitat als ajuntament que transformen aqueixes dates en dies lectius. Durant la seua compareixença per a anunciar el pla de desescalada, el líder del PSPV ha declarat que “no té sentit” mantenir les jornades festives sense Falles ni Magdalena.

L’objectiu de Puig és evitar així aglomeracions en els espais públics que posen en perill la desescalada. “No pot haver-hi cap element que generara una atmosfera entorn de la no festa que acabe sent festa produint més contagis”.

Sobre aquest tema, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha avançat que la setmana vinent es reunirà amb els ajuntaments de València i Castelló. En aquestes trobades es marcaran les “línies roges sanitàries” que hauran de respectar-se en els dies festius malgrat la suspensió d’actes. A més, es traçaran mecanismes perquè no es done “cap situació fora del recomanable”.

“És necessari que les administracions públiques mantinguen la coordinació per a evitar qualsevol situació incompatible amb el moment que estem vivint i amb les restriccions vigents”, ha advertit Barceló.

PUIG POSA EN DUBTE LA CELEBRACIÓ DE LES FALLES

Referent a la celebració de les Falles en el segon semestre de l’any, Puig ha recalcat que la Comunitat Valenciana no està “en condicions que es realitze cap festa”. “A curt i mitjà termini no sembla que estiguem en una situació de normalització”, ha confessat.

Puig ha matisat que tot dependrà de l’evolució de la pandèmia. “Fins que no hi haja vacunació massiva i no aconseguim accelerar els processos d’immunització és molt difícil que es puguen plantejar festes massives”.

El cap del Consell ha volgut llançar un missatge d’esperança. Aquest ha afirmat que “més prompte que tard tornarem a la normalitat”. Mentrestant, Puig ha demanat “actuar amb la màxima prudència” per a superar la pandèmia.