La Comunitat Valenciana pide
Un grupo de personas pasea con mascarillas por la plaza del Ayuntamiento de Valencia. /

El fi de les mascaretes a l’aire lliure ja està ací. El divendres serà l’últim dia de la seua obligatorietat per a donar pas a un nou escenari de la desescalada. No obstant això, encara falta per definir què succeirà en cada territori. Governs com el valencià ja han demanat a l’Executiu de Pedro Sánchez “flexibilitzar” el seu ús.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha reclamat poder “fer marxa enrere” si la situació epidemiològica es complica. “És evident que el virus continua entre nosaltres i hi ha moltes persones, sobretot les més joves que no estan vacunades, que estan sotmeses a un gran risc i de fet són les que s’estan contagiant ara“, ha assenyalat.

Segons Puig, la pandèmia encara “no està superada”. Per això, ha demanat “deixar oberta la porta per si cal tornar arrere”. A més, ha assenyalat que de moment desconeix el decret que prepara el Consell de Ministres en relació a les màscares però adverteix que hauria d’incloure “algun tipus de previsió de canvi segons el territori o la situació”.

Igual que va succeir durant la desescalada de la tercera ona, Puig segueix en la línia de mantenir “prudència”. Malgrat això, el cap del Consell ha reconegut acollir l’avanç “amb certa alegria” per “poder tornar a veure’ns la cara tots”. “Llevar la màscara és una mesura d’alleugeriment de restriccions que és positiva en l’àmbit de la nostra convivència”.

Puig també ha recordat que a pesar que el dissabte 26 de juny la màscara deixe de ser obligatòria en espais oberts, aquesta continuarà sent necessària en llocs tancats. Per aqueix motiu, el president ha recordat als valencià que caldrà “portar la màscara en la butxaca”.