Tan sols queden deu dies per a arribar a l’anhelat 1 de març, el dia en què en teoria es donarà per finalitzada la tercera ona. Així, la Comunitat Valenciana afronta ja el tram final de les restriccions abans d’iniciar la desescalada.

El retorn a la nova normalitat no serà un pas de la nit al dia igual que va succeir el mes de maig passat. La Generalitat Valenciana treballa en un pla que permeta flexibilitzar les restriccions a poc a poc.

El president del Consell, Ximo Puig, avançava en la seua última declaració que serà la setmana vinent quan comuniquen el full de ruta a seguir. Encara que es desconeix el dia exacte, l’objectiu és explicar la nova normativa abans del divendres 26 de març.

“La setmana que ve analitzarem les dades i prendrem una decisió”, afirmava Puig aquest dijous. “Si continuem així efectivament es flexibilitzarà però sense perdre l’horitzó i sense fer cap pas cap endarrere”.

A més, aquest dimarts 23 tindrà lloc la segona taula de treball dels sectors de l’oci i l’hostaleria amb Sanitat i Turisme. En aquesta jornada s’espera que es fixen les pautes a seguir en tots dos sectors pel que els valencians podran disposar de més dades sobre la desescalada. Entre les mesures sol·licitades destaca la ampliació de l’aforament a les terrasses perquè abans del tancament estava fixat al 50%; el retorn dels espectacles; i permetre la actuació de DJs.

PUIG FLAMA A “UN ÚLTIM ESFORÇ”

El cap del Consell va recordar ahir que la incidència acumulada està entorn de 400 casos per cada 100.000 habitants. No obstant això, l’objectiu és “arribar a 50”. “Estem millor però encara estem mal”, va declarar.

Per això, Puig va tornar a dirigir-se als valencians per a demanar un “últim esforç” en la recta final. A més, va avançar que la vacunació massiva està cada vegada més a prop i esperen arrancar-la entre finals de març o abril.