Puig demana a Les Corts que exigisquen que es reforme el finançament enguany

El president de la Generalitat respon en Les Corts sobre els acords per a la reforma constitucional i sobre el reforçament de l'autogovern.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat este dijous que les accions del Consell en matèria fiscal i tributària han sigut “bastant prudents”, i ha precisat que l’impost de successions i patrimoni de la Comunitat està en la mitjana de les autonomies.

Ha afirmat que en aquesta autonomia paguen més “els 60.000 valencians que tenen més” i paga menys “l’1.500.000 valencians que té menys”, i ha manifestat que les accions desenvolupades “dins dels límits fiscals que té la Generalitat” han permès que “en dos anys les coses vagen millor”.

Davant la pregunta formulada per la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, sobre les mesures que va a dur a terme el govern socialista valencià per a millorar el benestar de les famílies i les empreses, Puig ha respost que per a realitzar aquestes millores és necessari un bon sistema de finançament,i ha assegurat que la Comunitat no “està en la franja alta de l’impost”.

D’altra banda, ha anunciat que en els pròxims dies es va a publicar la primera resolució de les ajudes al lloguer d’habitatge de 2017, que arribaran a 5.524 famílies, i que a més hi haurà una segona resolució, que ja s’està preparant, i que beneficiarà a 7.286 famílies més.