El presidente de la Generalitat durante la entrevista con la presentadora Sylvia Costa.
El presidente de la Generalitat durante la entrevista con la presentadora Sylvia Costa.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha rebutjat que l’hostaleria de Castelló vaja a obrir les seues portes el pròxim 16 de febrer en senyal de protesta a les restriccions del Consell. Puig ha assenyalat que s’arribarà a un acord previ que impedisca l’obertura en plena tercera ona de la pandèmia.

El líder del Consell ha realitzat aquestes declaracions en una entrevista concedida al programa ‘Àgora’ de 7 Televalencia. En ella ha fet referència a l’anunci de  la Associació Hostalera de Castelló (Ashocas) sobre la protesta convocada i ha recordat que es tracta d’una associació en concret de la qual s’han desmarcat altres hostalers de la província.

Malgrat ser una protesta dirigida a la Generalitat Valenciana, Puig ha assegurat comprendre la postura. “Jo entenc el malestar, ho entenc perquè és lògic que quan no hi ha capacitat de poder treballar existeix malestar. És una situació molt difícil, per això hem d’arribar a un acord”, ha declarat.

El líder del PSPV ha recordat que des del Consell s’està “fent tot el possible per donar el major suport al sector més afectat” de la pandèmia amb ajudes econòmiques del Pla Resistir.

LA PRÒRROGA DE LES RESTRICCIONS ES DECIDIRÀ EN LA REUNIÓ INTERDEPARTAMENTAL

El president ha incidit una vegada més en la necessitat de prorrogar les actuals restriccions. Encara que no ha determinat per quant temps s’estendran, sí ha matisat que les circumstàncies “no han canviat tant com per a poder adoptar altres solucions”.

Puig ha anunciat que aquest dijous o divendres tindrà lloc la reunió interdepartamental en la qual es realitzarà una valoració dels indicadors epidemiològics i a partir d’ací es prendrà una decisió sobre aquest tema. No obstant això, ha reconegut “amb total franquesa” que la Comunitat Valenciana no està “en una situació com per a poder baixar les restriccions”.

El cap del Consell ha assenyalat que aquesta setmana els indicadors sí “han baixat molt” però que el nivell de contagis encara és “massa elevat”.

VACUNACIONS IL·LEGALS

Respecte a la campanya de vacunació contra el coronavirus, Puig ha dirigit unes paraules d’agraïment a totes les entitats, empreses i organitzacions que han posat les seues instal·lacions a la disposició de la Conselleria de Sanitat per a procedir a la vacunació massiva.

No obstant això, ha assegurat que encara desconeixen quins llocs seran els que es convertisquen en els centres de vacunació dels valencians ja que encara “s’estan estudiant” i la decisió respondrà a les recomanacions dels professionals i “seguint els seus criteris”.

A més, referent a la vacunació indeguda per part d’alguns alcaldes, regidors i líders sindicals, entre altres, Puig ha recalcat que haurien de dimitir i que ja s’ha plantejat tant “en l’àmbit general” com “en  àmbit partidari”. “Hi ha casuístiques molt diferents i això genera al final procediments d’una major o menor justícia però hi ha una qüestió que és elemental i és que tots sabem que als qui cal vacunar en primer lloc és a les persones més vulnerables”.

PUIG ADVOCA PER UN CANVI A CATALUNYA

Aquest diumenge 14 de febrer la Comunitat Valenciana estarà pendent del resultat electoral de Catalunya. Puig ha declarat la importància d’aquestes eleccions perquè d’elles dependran algunes qüestions clau per als valencians com la posada en marxa del Corredor Mediterrani o la infrafinanciación autonòmica.

Puig ha apostat per la victòria del candidat pel PSC, Salvador Illa, el treball del qual al capdavant del Ministeri de Sanitat ha qualificat com a “positiu”. A més, ha assenyalat que l’actual Generalitat és “un Govern que està mirant el melic de l’independentisme que no superarà els problemes de la gent”.