El 86% de los brotes declarados en la Comunitat Valenciana ya están cerrados
Personal del Hospital La Fe en el exterior del edificio.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha destacat l’aposta per la sanitat pública mediante una inversió superior a 100 milions d’euros. Aquesta es destinarà per a la renovació de tecnologia sanitària, així com amb la implementació de la Història Clínica Electrònica Europea.

El president ha realitzat aquestes manifestacions durant la seua visita al punt de vacunació massiva de la Ciutat de les Arts acompanyat de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Prèviament el president i la ministra també han visitat l’Hospital Clínic i les instal·lacions de La Fe.

Durant la seua intervenció, Puig ha assegurat que posar en marxa el projecte per a disposar d’una història clínica que puga ser consultada en tota Europa significa “un avanç substancial”. “És un actiu per als ciutadans que vulguen viatjar per Europa amb major seguretat. Els professionals sanitaris podran conèixer la seua història clínica i actuar amb major rapidesa i eficàcia“.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, reunit amb la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

D’altra banda, el cap del Consell s’ha referit als 100 milions d’inversió que rebrà la Comunitat Valenciana en matèria de renovació tecnològica. En concret, el Ministeri de Sanitat destinarà 81,17 milions d’euros del Pla d’Inversions en Equips d’Alta Tecnologia (INVEAT), dels 740 milions que distribuirà a tota Espanya.

A través d’aquesta inversió, es procedirà a la renovació i ampliació de 78 equips d’alta tecnologia. Permetran “millorar l’atenció als pacients i oferir major qualitat en un àmbit tan important com és la salut”.

Un búnquer per a instal·lar en l’equip d’Amancio Ortega

D’altra banda, durant la visita a La Fe, Puig ha assegurat que invertiran 20 milions d’euros a construir un búnquer. Estarà allotjat en els voltants de l’hospital i permetrà instal·lar l’equip de protonterapia donat per Amancio Ortega.

Aquest equip d’última generació, amb un cost de 28 milions d’euros, ofereix la tecnologia més avançada per al tractament del càncer. Donarà servei als pacients de la xarxa pública de tota la Comunitat, així com d’altres territoris limítrofs.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, saluda a la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

El dispositiu de la Fe serà el primer equip de protonterapia de la xarxa pública valenciana. Actualment a Espanya només existeixen dos i estan en la sanitat privada. Aquesta modalitat de radioteràpia permet un tractament més localitzat. A més, està especialment indicada, entre altres casos, per a població pediàtrica.

Història Clínica Europea

A més, el president i la ministra també han visitat les instal·lacions de l’Hospital Clínic. Allí han presenciat una demostració del funcionament de la Història Clínica Electrònica Europea.

Puig, Darias i Barceló en la seua visita a l’Hospital Clínic de València.

La Comunitat Valenciana és la primera autonomia a desenvolupar i posar a punt els aspectes tècnics i organitzatius per a integrar-se en aquest projecte. Permet al sistema sanitari accedir a un resum de la història clínica dels ciutadans de qualsevol país europeu.

Arreplega informació sobre els tractaments; vacunes; al·lèrgies; diagnòstics i implants. Tot això permet millorar l’eficàcia i qualitat de l’assistència sanitària; disminuir la repetició de proves i exploracions; i evitar errors de diagnòstic o de prescripció de tractaments.

A més, el projecte d’Història Clínica Europea permet que cada persona puga descarregar-se el Resum del Pacient Europeu. És una versió estandarditzada en anglès de la història clínica i portar-ho amb si per a viatjar.