La Comunitat Valenciana tendrá una desescalada gradual para salir de la tercera ola
La Policía Local de Valencia en un control de tráfico durante el cierre perimetral de la ciudad.

La incidència acumulada de la Comunitat Valenciana continua sent la més baixa de la península. No obstant això, hi ha hagut un lleuger repunt en les últimes jornades que ha coincidit amb la relaxació de les mesures sanitàries en l’autonomia.

Actualment, la Comunitat presenta una IA de 32,7 casos per cada 100.000 habitants. El nivell d’alerta continua baix i dista molt de la mitjana nacional (124,3). Segons les últimes dades de Sanitat, hi ha 1.602 casos actius el que suposa un 0,39% del total de positius.

A més, els hospitals valencians estan lluny de la saturació viscuda en els últims mesos. Són 115 persones les ingressades per coronavirus, 24 d’elles en la Unitat de Vigilància intensiva. Per províncies són 18 a Castelló amb 1 pacient en l’UCI; 27 a Alacant amb 5 persones en l’UCI; i 70 contagiats a València amb 18 ingressos en UCI.

Davant la situació de lleuger augment, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, feia aquest diumenge una crida a la ciutadania. Puig demanava que no es relaxe la prudència i el compliment de les normes de protecció.

“El virus continua estant ací i en els últims dies hem notat un lleuger augment que hem de parar”, va explicar. “Cal ser conscients que encara seguim en pandèmia i que les últimes mesures que permeten major mobilitat poden propiciar un augment de contagis”.

No podem fer passos arrere perquè seria molt negatiu. Si volem arribar a les portes de l’estiu amb la situació que tenim cal continuar combinant la vacunació amb la prevenció”, va concloure.