9 d'octubre

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset ha revelat que el pirotècnic que dispararà el castell de la vespra del 9 d’Octubre serà Peñarroja. Però aquesta no ha sigut l’única novetat de la qual ha informat Fuset ja que s’ha previst que el públic puga acostar-se més a admirar aquest espectacle de llum i color ja que els tècnics disposaran de manera diferent les càrregues pirotècniques al llarg de l’Albereda i Ciutadella. Per part seua, la mascletà del dia de la Comunitat serà disparada per Isabel Benavent de la pirotècnia Aitana. Aquests dos espectacles formen part de l’acord entre el consistori i la Diputació de València per a commemorar el 9 d’Octubre el muntant del qual ascendeix a 139.000 euros.

Fuset ha afirmat que als valencians els agrada la proximitat. Per aquest motiu s’ha apostat per canviar la ubicació del castell que s’ha dissenyat de manera que siga compatible amb la seguretat i la visibilitat ja que alguns efectes eren tapats pels arbres perquè es tiraven des d’un petril.

El responsable de les festes de València ha assegurat que el públic assistent no farà falta que es col·loque tan lluny com sí que ocorre amb els castells de Falles encara que ha advertit que els espectadors no podran estar ni en el pont de l’Exposició ni en el de les Flors en ser vies d’evacuació.

El castell del 8 d’octubre serà més rítmic i jugarà amb els elements pirotècnics. S’iniciarà a les 12 de la nit i durarà 15 minuts. Un castell que està dedicat a tots els que lluiten contra les malalties i que no poden assistir aqueixa nit a admirar l’espectacle de pólvora.