El PSPV triarà al seu pròxim secretari general matí 16 de juliol. Els militants del partit hauran de triar entre l’actual líder socialista i president de la Generalitat, Ximo Puig i el seu contrincant i alcalde de Burjassot, Rafa García. Dues opcions que han presentat les seues propostes en les últimes setmanes en una campanya renyida i molt marcada pel resultat de les últimes primàries del PSOE en les quals va eixir vencedor Pedro Sánchez.

Ximo Puig aposta per un projecte de país i un PSPV marcat pel federalisme. En l’últim cara protagonitzat pels dos candidats, el cap del Consell va apuntalar les seues propostes apel·lant a la seua experiència, al seu coneixement del funcionament orgànic de la formació i a la seua experiència com president de la Generalitat, un càrrec que per a Puig ha d’anar de la mà amb el del de secretari general del partit.

Per la seua banda, Rafa García, qui va aconseguir menys suports que Puig en la presentació d’avals per a oficialitzar les candidatures, ha basat la seua estratègia a acusar a l’actual dirigent del PSPV a estar molt centrat en el seu treball en la Generalitat i descurar l’adreça del partit. L’alcalde de Burjassot també va fer esment als resultats electors de Ximo Puig en les últimes eleccions autonòmiques i va afegir que el pes del Govern ho porta Compromís.

Demà, les seus del PSPV-PSOE, s’obriran de parell per a rebre als milers de militants del partit que hauran de decantar-se per l’opció més tradicional de Ximo Puig i la més nova de Rafa García.