Comercio

El pròxim 18 de març les grans superfícies obriran les seues portes al públic, complint d’aquesta forma amb el nou calendari d’obertures en festius aprovat per les Corts Valencianes.

Amb aquest motiu, les empreses de ANGED van a començar una potent campanya de comunicació als seus clients informant-los de les noves dates d’obertura en festius. ANGED espera que simultàniament, l’Administració autonòmica faça el mateix per a evitar molèsties als consumidors que estaven acostumats a poder acudir a les nostres tendes tots els festius.

ANGED també està accelerant el pla de comunicació als seus treballadors per a reajustar el calendari laboral, amb l’objectiu que no es vegen afectats els més de 800 llocs de treball creats durant aquests anys de liberalització comercial, resituant als treballadors afectats en altres horaris o altres centres.

Per a Joaquín Cerveró, portaveu de ANGED a la Comunitat Valenciana, “ara el gran objectiu de totes les nostres tendes és aconseguir que tothom sàpia que els pròxims festius amb obertura seran el 18, 25, i 30 de març, així com el diumenge de pasqua, 1 d’abril. A més, el 8 d’abril a València, Alacant i resta de zones de gran afluència turística. Creiem que el més raonable haguera sigut donar un termini prudencial de 15 dies i començar a aplicar el nou calendari l’1 de març. Però com la decisió de l’administració ha sigut la seua aplicació immediata, esperem que complisquen amb el seu compromís de realitzar una potent campanya de publicitat i comunicació per a aconseguir que ningú vaja als nostres centres un diumenge en el qual les seues portes estiguen tancades”.

Segons el portaveu de ANGED, “ara hem d’iniciar una nova etapa de col·laboració amb el xicotet comerç per a afrontar els reptes i les amenaces que apareixen amb les grans plataformes de comerç digital, que és el nou carrer comercial per la qual els consumidors sí que tenen la possibilitat de comprar 24 hores al dia i 365 dies a l’any”.

Per la seua banda, la diputada socialista, Carmen Martínez i alcaldessa de Quart de Poblet, va afirmar que aquesta nova norma era un motiu de felicitació perquè s’ha arribat a la base del consens.

Finalment, el diputat del PP, Vicente Betoret, es va mostrar en contra d’aquesta norma ja que, segons ell, no s’ha pogut presentar cap tipus d’al·legacions ni de propostes alternatives per a cercar una millor solució per a tots.