La diputada autonòmica del PSPV-PSOE Ana Barceló ha demanat este dimecres la il·legalització del PP nacional per les seues «pràctiques corruptes», que «senten en la banqueta a 126 persones vinculades al partit per més de 30 causes» amb un «modus operandi» similar, ha assegurat. És la primera vegada que els socialistes demanen la il·legalització del Partit Popular.

La també secretària de Ciutadania del PSPV-PSOE ha realitzat aquestes declaracions en relació a la confessió facilitada este dimarts al fiscal per part de Francisco Corretja, considerat el capitost de la trama Gürtel, en la qual esmenta expressament a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps.

Esta confessió, sumada a la de nou dels deu empresaris processats en la causa que es comença a enjudiciar dilluns que ve en l’Audiència Nacional sobre finançament il·legal del PP valencià en 2007 i 2008, deixa “sense arguments a la cúpula del partit en aquells anys”, ha agregat Barceló.

Barceló ha destacat un altre dels arguments que va exposar Corretja en el seu escrit al fiscal: el reconeixement que va haver-hi factures falses, per la seua transcendència en altres peces del cas Gürtel, com la cinquena, en la qual es veuran contractes de sis conselleries del Govern de Camps amb empreses de Corretja, o la sisena sobre delictes fiscals.

Sobre unes recents declaracions de l’exlíder del PSPV Joan Ignasi Pla en les quals va assegurar que Camps «té dret a no ser maltractat», Barceló ha indicat que desconeix el context en el qual es van produir, però s’ha mostrat convençuda que Pla «comparteix» que s’ha trobat «la X» que «tants anys» porten buscant.