Després de la presentació de les dues candidatures a la secretària general del PSPV-PSOE per part de Ximo Puig, actual capdavantera i de Rafa García, alcalde de Burjassot, els membres destacats del socialisme han mostrat les seues opinions sobre aquest tema.

El primer a parlar públicament del tema ha sigut el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i que en la presentació de Puig estava situat en segona fila, i ha afirmat que “seria un gravíssim error que l’executiva federal del PSOE prenguera part o poguera semblar”que es decantara per un candidat a la secretaria general del PSPV”.

Per la seua banda, el cap del Consell que avui ha assistit a un acte en el Centre d’Emergències de la Generalitat i ha assegurat que “no pot existir un partit en el qual l’intern siga més important que l’acció de govern, ja que la política – ha matisat- està per a transformar la societat i fer-la més justa i solidària, la qual cosa es fa des dels Governs”.

Finalment, Carmen Montón, consellera de Sanitat també s’ha referit a la situació interna del PSPV i ha admès, en confessar la seua predilecció per Ximo Puig, estar “fent és una postura de coherència personal i política”. Recordem que Munt va formar part de l’anterior Executiva del PSOE dirigint la Secretaria d’Igualtat i ha quedat fora de l’actual.