Montoro

El PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han coincidit avui a reclamar una solució per al deute procedent de la infrafinanciación i han criticat l’actitud de la líder del PPCV, Isabel Bonig, en la seua reunió d’ahir amb Mariano Rajoy, on el Govern va confirmar que no hi haurà quitacions a les autonomies.

La diputada socialista en Els Corts Ana Barceló ha afirmat que no sap si la solució a la situació del deute “tan greu” que té la Comunitat “es diu quitació o reestructuració”, però la veritat és que hi ha “un deute molt pesat que està llastrant les polítiques que vol engegar la Generalitat”.

A més, ha manifestat abans de la Junta de Portaveus dels Corts, aquesta situació “ve agreujada encara més” perquè parteix d’aqueix deute “ve lligada en molts casos a temes que tenen a veure amb la corrupció i amb els diners distrets de les arques públiques”.

Ha afirmat que l’única cosa que volen els valencians és que el finançament “siga just” i ha demanat no perdre’s “en els conceptes de si és quitació o reestructuració” i centrar-se en quin model es va a implantar i s’a va aprovar perquè el finançament autonòmic siga justa.

La portaveu adjunta de Compromís Mónica Álvaro ha afirmat que des de la coalició estan “bocabadats” davant l’anunci fet ahir pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè, al seu judici, confirma que el PP “no té pla” sobre el canvi del sistema de finançament.

Però a més, ha dit, “ha quedat clar que aquest partit tampoc té paraula” i que Isabel **Bonig “no té vergonya” perquè després d’assistir a aqueixes declaracions del ministre es va fer “la foto com si no passara res”.

“En algun moment Bonig haurà de triar entre si vol defensar els interessos dels valencians o seguir mantenint un càrrec del PP”, ha manifestat la parlamentària de Compromís.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig va demanar ahir “altura de mires” per a canviar el model de finançament autonòmic. Des del PP, va afegir després d’assistir a la reunió que manté a Madrid el cap del Govern, Mariano Rajoy, amb els barons del seu partit, “anem a treballar” per a canviar el model de finançament aprovat pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que és “un mal model”.

“Si el PSOE vulgues ens posarem a treballar”, ha assegurat Bonig, qui ha recalcat que el PP “té la voluntat de resoldre problemes de finançament” autonòmic, igual que en altres assumptes que afecten a la Comunitat València com l’aigua.