El PSOE anuncia a Paterna que traurà a Franco del ‘Valle de los Caídos’

Pedro Sánchez ha presentat, al costat del 'Paredón de España' en el qual van ser afusellats 2.300 antifranquistes, la reforma de la Llei de Memòria Històrica.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha visitat avui la Paredassa d’Espanya i el cementeri de Paterna, on ha presentat la reforma integral de la Llei de Memòria Històrica i ha visitat algunes de les fosses on han aparegut restes de víctimes.

Durant la visita, Sánchez ha estat acompanyat per l’Alcalde de Paterna i secretari general de la localitat, Juan Antonio Sagredo, la secretària de Memòria Històrica del PSPV-PSOE, Alicia Piquer, la secretària general provincial PSPV-PSOE, Mercedes Caballero, i Llavor Cel·la, familiar d’una víctima afusellada en 1940 i trobada en una de les fosses.

A la presentació també han assistit el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, el secretari de Justícia i Nous Drets, Andrés Perelló, el secretari de Memòria Històrica, Fernando Martínez i el sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, així com representants de l’associació de familiars de víctimes trobades en les fosses, associacions memorialistes i alcaldes d’altres localitats valencianes.

Al llarg de la seua intervenció en la Paredassa- lloc al que els socialistes de Paterna acudeixen dues vegades a l’any a retre homenatge a les 2.238 persones que van ser afusellades per defensar els valors de la democràcia – Juan Antonio Sagredo ha destacat ”el compromís dels socialistes amb la Memòria Democràtica”.