El PSOE ganaría unas elecciones después de la pandemia

El Partit Socialista tornaria a guanyar unes eleccions després de la crisi del coronavirus segons el Centre d’Investigacions Sociològiques. El CIS ha publicat les dades de l’últim baròmetre d’opinió on s’evidencia una nova victòria del PSOE.

Malgrat les protestes contra la gestió de la pandèmial’equip liderat per Pedro Sánchez ha obtingut el suport del 31,1% dels enquestats. Això suposa una pujada de +3,1% respecte a les eleccions generals del passat mes de novembre. En el cas dels seus socis de Govern, Podemos perd força. El partit de Pablo Iglesias passa de 12,84% al 11,5% (-1,35%).

Per part de l’oposició, els millors resultats li’ls porta Ciutadans. Sota el lideratge de Inés Arrimadasla formació taronja ha registrat el major creixement del barometro. Cs puja així un total de 3,71% punts en passar del 6,79% al 10,5%. Per contra, Vox perd votants i una part d’aquests podrien anar-se a Ciutadans ja que la seua xifra de baixada (-3,79%) correspon a la xifra de pujada d’Arrimadas.

El Partit Popular és el grup que es manté més estable. Encara que Pablo Casado pateix una caiguda respecte a les eleccions del 20-N, aquesta és inferior a un punt (-0,52%). La xifra a penes varia en passar d’un 20,82% dels suports al novembre a un 20,3% actualment.

Amb aquests resultats, el bloc d’esquerres liderat pel PSOE continuaria al capdavant de l’Executiu en unes noves eleccions mentre el bloc de dretes seguiria en l’oposició.