edificio

L’Ajuntament de València ha acollit esta setmana la reunió de llançament del projecte Connecta VLCi, amb el qual es pretén consolidar a València com Smart City. El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha presidit la trobada amb representants de l’entitat pública empresarial Red.es, dependent del Ministeri d’Economia i Empresa, que cofinança el projecte al 50 per cent amb l’Ajuntament.

Fuset ha destacat la importància de “fer els primers passos d’un projecte que suposarà una inversió de cinc milions d’euros, que dotarà d’intel·ligència a 194 edificis municipals i que permetrà millorar els serveis a la ciutadania, oferint alguns nous, i millorar la sostenibilitat i l’eficiència municipal”.

El projecte contempla la instal·lació de sensors mediambientals interns i externs en edificis esportius, museus i monuments, mercats i escoles municipals. Permetran controlar la contaminació atmosfèrica i lumínica, la temperatura i la humitat i el consum d’energia i aigua, amb l’estalvi econòmic addicional que això comportarà.

Hi haurà una plataforma perquè les persones que venen i gestionen en els mercats municipals puguen oferir online els seus productes. A més, la instal·lació de sensors permetrà construir una plataforma de conscienciació mediambiental en un centenar d’escoles.

Quant als edificis esportius, la nova plataforma de gestió permetrà fer reserves, veure les activitats que s’ofereixen, saber quanta gent hi ha, la disponibilitat d’espais, etc. S’instal·laran 58 sensors amb què es pretén aconseguir un estalvi econòmic i de temps per a les persones usuàries.

També els 22 museus i monuments municipals disposaran d’una plataforma de venda d’entrades i un sistema de visualització de continguts i opcions relacionades amb la realitat augmentada, la geolocalització i experiències d’usuari.

“El projecte Connecta VLCi és el segon que aconsegueix un finançament important, després del d’Impuls VLCi –amb sis milions d’euros-, per a continuar avançant en l’agenda digital a València”, ha explicat Fuset, que ha recordat també que l’Oficina de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament va ser guardonada abans de l’estiu com a millor projecte de Transformació de l’Administració Pública en la categoria d’Impuls al Talent Digital de l’onzena edició dels Premis @asLAN Innovation IT i Transformació Digital.