Personal de Cruz Roja atiende a personas sin recursos en las calles de la Comunitat Valenciana por el frío y la borrasca
Personal de Cruz Roja atiende a personas sin recursos en las calles de la Comunitat Valenciana.

Amb l’onada de fred i la borrasca Gloria, Creu Roja ha activat els recursos d’emergència en coordinació amb els ajuntaments en diferents localitats de la Comunitat Valenciana per a reforçar la seua atenció i suport a les persones sense llar.

Des d’este últim cap de setmana, Creu Roja ha habilitat en diversos municipis valencians els denominats ‘espais de calor’ o ‘allotjaments d’urgència per fred’ en dependències pròpies i municipals amb l’objectiu que les persones sense llar disposen d’un refugi temporal.

#TemporalInvernal: Actualización de recursos de @CruzRojaEsp en prealerta en toda la Comunidad Valenciana #Emergencias @CruzRojaCV. En la provincia se suman equipos de #Mislata #LAlcúdia #Gandia pic.twitter.com/NBlCRQnAFc

Cafè calent, menjar, abric, materials de condícia i higiene, atenció sanitària, molta escolta i acompanyament són les principals respostes dels equips Creu Roja en la feina de casa de suport a les persones que viuen al carrer.

De moment aquests recursos s’han activat a Alacant, València, Alcoi i Dénia, entre altres localitats, en dependències gestionades per Creu Roja i que en suma proporcionen una capacitat superior al centenar de places.

Mentres en la nit del diumenge es van atendre 76 persones en un total de 6 albergs, per a hui el nombre de places creixerà a 137 amb la finalitat de proporcionar seguretat a tots ells i evitar la suma de més víctimes mortals a causa del temporal i les gelades.