Proponen acercar más las mesas de las terrazas y ampliar aforos de pubs y discotecas de la Comunitat Valenciana
Ciudadanos en una terraza de Gandía durante la Fase 1 de la desescalada. / EFE.

El president del Consell, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat vol modificar aspectes sobre la limitació d’aforaments. L’objectiu és reactivar l’activitat per a fomentar l’economia valenciana però sense posar en risc la salut ciutadana.

Una de les propostes és reduir la distància entre taules tant de terrasses com de l’interior de bars i restaurants. Aquesta distància passaria dels 2 metres actuals a 1,5 metres. Això ampliaria la quantitat de taules a cobrir però evitant aglomeracions.

A més, també s’ha proposat augmentar al 75% els aforaments dels locals d’oci nocturn. Hui dia, els pubs i discoteques poden obrir un terç del seu aforament per a comptar amb més espai. No obstant això, no s’ha assenyalat res sobre la restricció de ballar. S’entén que aquesta activitat seguiria prohibida per a garantir el compliment del distanciament social.

SANITAT DECIDIRÀ SEGONS L’AVANÇ DE LA PANDÈMIA

Amb la nova normalitat són les autonomies els qui poden decidir les mesures a complir per a garantir la seguretat ciutadana. Per això, la iniciativa autonòmica podria seguir avant encara que haurà de comptar amb l’aprovació de la Conselleria de Sanitat.

Puig ha precisat que mantindrà una reunió en els pròxims dies amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Ha indicat que qualsevol canvi en aquestes restriccions vindrà determinat per la decisió que adopte la Conselleria atesos els criteris de seguretat sanitària.