viviendas

El grup d’inversió internacional AQ Acentor la promotora immobiliària per a Espanya i que pertany al gestor de fons d’inversió alemany Lloga Capital, vol construir 1300 habitatges i 75000 metres quadrats de casc urbà a València al costat de la nova Fe.

El desemborsament d’aquesta operació superaria els 350 milions d’euros i suposa “el major desenvolupament urbanístic en el país dels últims 10 anys en el qual participa una única empresa”.

L’operació ja està en marxa des que en el mes de juliol s’oficialitzara la compra dels terrenys i que inclou 9 promocions amb habitatges de protecció pública i altres cinc d’habitatge lliure. A més, les obres contemplaran quasi 80.000 metres quadrats de sòl que es podrà usar per a diferents serveis. Tot podria estar llest en 2021.

Els responsables de la promotora afirmen que han creat un projecte “sostenible” i que compten amb el vistiplau de l’Ajuntament de la capital. Els informes reflecteixen línies d’autobusos, carrils bici i la instal·lació de metre lleuger.

El Grup Alquila gestiona 6.000 milions d’euros a nivell mundial i ha afegit que aquest nou projecte suposa la major operació unitària Real Estigues de 2018.