Proponen prohibir las verbenas de Fallas en la zona de la Lonja y el Mercado Central
El entorno de la Lonja en las Fallas 2019.

La Policia Local de València proposarà prohibir les revetles falleres a l’entorn d’edificis patrimonials. En concret es tracta de la zona La Llotja, el Mercat Central i l’església dels Sants Joans.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha sigut el responsable de l’anunci. Segons ha avançat, la Policia Local ho sol·licitarà en les reunions on es concretarà el Bàndol de Falles 2023. Aquestes començaran a partir del mes d’octubre coincidint amb el mes de l’elecció de les Falleres Majors.

L’objectiu és reduir l’impacte d’aquests esdeveniments festius i massificats a l’entorn d’edificis protegits de València. D’aprovar-se la mesura, serien dues les comissions afectades: la Falla Llanterna i Doctor Collado. En el cas de la primera, les revetles es realitzen en la plaça Ciutat de Bruges mentre que Doctor Collado organitza els seus esdeveniments musicals en la plaça que porta el seu nom, és a dir, a esquena de la Llotja.

“És un entorn patrimonial dels més importants d’Espanya. Tenim l’obligació de cuidar-ho, però hi ha gent que no ho entén, així que hem de prendre mesures”, ha declarat Cano.

UNES FALLES AMB MENYS REVETLES I ALCOHOL

A més de prohibir les revetles en aquesta zona del centre històric, la Policia Local té una segona proposta. Per a les Falles de 2023 volen que es reduïsquen considerablement els llocs de venda de begudes alcohòliques en la via pública.

“Molts dels quals abans eren posats de xurros o menjar, ara són chupiterías, posats de mojitos etc. Això també cal anar delimitant-ho”, ha explicat el regidor. Així mateix, per a Cano aquests llocs suposen un punt de competència deslleial per a l’hostaleria valenciana.

“Fa ja set anys de la declaració de Patrimoni de la Humanitat i hem d’anar fent passos en la qualitat de les festes”. Ara aquestes propostes hauran de posar-se sobre la taula i esperar que es pronuncien els fallers per a establir el pròxim bàndol.