El 90% del professorat no es veu capacitat per a solucionar casos d’assetjament escolar

Quant a la detecció, el 70% dels professors creu ser capaç de poder identificar els casos d'assetjament escolar en les aules.

acoso

Pon Solución, empresa valenciana especialitzada en la millora de la convivència en l’àmbit educatiu, familiar i empresarial, ha elaborat un informe que dóna a conèixer la capacitat del professorat per a identificar, evitar i resoldre casos d’assetjament escolar. Els resultats s’han arreplegat entre més de 500 professors de vuit centres d’educació primària, set instituts d’ensenyament secundari i tres col·legis que imparteixen tots els nivells.

Les dades revelen que solament 1 de cada 10 professors sap com resoldre una situació d’assetjament en l’aula. Quan parlem d’evitar aquest tipus de situacions, solament el 40% afirma sentir-se capacitat. En els dos casos, els docents troben a faltar el coneixement i la implementació d’eines de resolució de conflictes. Una gran majoria sap què fer, però no com dur-ho a terme.

A l’hora d’identificar un cas d’assetjament escolar, el 70% del professorat se sent preparat, encara que mostra preocupació quan la fustigació es produeix a través de les xarxes socials. En este sentit, cal destacar que s’identifiquen més fàcilment els casos d’assetjament en primària que en secundària i és més senzill detectar-ho entre xics, dada preocupant ja que són més els casos de xiquetes afectades per aquest tipus de situacions.

Després de rebre la formació adequada, el 100% dels docents se sent més segur per a detectar i prevenir aquests casos i el 70%, es veuria capacitat per a resoldre una situació de conflicte escolar. Per açò des de Pon Solución destaquen la importància d’ensenyar al professorat a crear i gestionar les eines que generen un clima de convivència i permeten una intervenció ponderada en el conflicte, ja que es tracta del personal qualificat més proper a l’alumne i, per tant, és l’idoni per a identificar i resoldre aquestes situacions.

Com explica Vicent Ginés, director de Pon Solución, “les xifres de conflicte en els centres educatius són alarmants i cada vegada són més elevades en llocs que no disposen de programes per a la convivència”. “Tres de cada quatre alumnes es veu immiscuït en algun cas conflictiu -apunta-, encara que per sort aquestes situacions no evolucionen a casos d’assetjament escolar”.

Resoldre conflictes per a evitar l’assetjament

Existeixen diferències entre assetjament escolar i conflictes en l’aula. Perquè una situació siga identificada com a assetjament escolar s’han de donar tres indicadors: que es reitere en el temps, que es produïsca en diversos espais (centre educatiu, carrer, xarxes socials, etc.) i que existisca diferència de poder entre els implicats, és a dir, que les parts adopten rols d’opressor i oprimit o que siguen diversos individus els qui hostiguen a una sola víctima.

Des de Pon Solución s’aposta per implementar en els centres educatius eines i protocols per a la resolució de conflictes, evitant que aquests desemboquen en un cas d’assetjament. D’arribar a aquesta situació s’engegaria el Mètode PIKAS que involucra a tota la comunitat educativa, les famílies i, fins i tot, a la policia.

La fórmula que aplica aquest gabinet s’articula entorn de quatre cursos seqüencials sobre el tractament del conflicte i una acció tutorial transversal. En ells s’imparteixen gestió emocional, habilitats socials i tècniques per a la detecció i gestió del conflicte. Es posa l’accent principalment en com ensenyar a l’alumnat a reconèixer-ho i tractar-ho, ja que és imprescindible comptar amb els alumnes per a tenir una bona convivència i són els primers a poder detectar i resoldre els conflictes que puguen sorgir. Una vegada implementats aquests principis, s’expliquen i sistematitzen els protocols existents per al tractament de l’assetjament escolar.

Paral·lelament, l’acció tutorial se centra a desenvolupar l’autoritat del professorat en l’aula i a treballar l’autoconcepto i l’autoestima de docents i alumnes des dels seus respectius rols. Així mateix es creen i/o reforcen canals de comunicació que permeten a qualsevol persona del centre educatiu identificar, alertar i saber com actuar davant un cas d’assetjament.

En finalitzar la formació el centre educatiu comptarà amb les eines necessàries per a detectar conflictes o situacions d’assetjament escolar, protocols d’actuació transformativa per a la resolució del conflicte i un sistema estandarditzat per a tractar els casos d’assetjament (Mètode PIKAS).