procesión cívica
Font: Las Provincias

Després d’una pandèmia llarga, la tradicional processó cívica del 9 d’octubre tornarà a sortir a desfilar pels carrers de València amb una certa normalitat i seguretat. No obstant això, amb motiu de la festivitat de la Comunitat Valenciana l’ajuntament de València ha decidit canviar l’itinerari de la processó cívica del 9 d’octubre.

Això és degut tant per a evitar aglomeracions com per les obres de la plaça de la Reina. És per això que la processó cívica canviarà el seu rumb i sortirà de l’Ajuntament passant pel carrer de les Barques fins al Parterre. Més tard tornarà cap a la casa consistorial pels carrers Colón i Roger de Lauría, per tractar-se així d’una via directa i neta sense cap mena de cap embotellament.

«Després d’unes Falles que s’han desenvolupat sense incidències, l’Ajuntament aborda la festa del Dia de la Comunitat amb unes condicions totalment comparables» va assegurar l’alcalde de València, Joan Ribó.

Tenint en compte a Ribó, aquesta marxa estarà fora de possibles contagis COVID-19. Així mateix, el passat 5 d’octubre, l’alcalde de València va coordinar les diferents accions de la festivitat del dia 9 d’octubre per a evitar qualsevol tipus d’imprevist. Durant la reunió es trobava la Junta Local de Seguretat.