Alerta naranja por temperaturas máximas de 40º en Valencia
Un hombre disfruta de un helado bajo un termómetro en el centro de Valencia. / Kai Försterling (EFE)

Espanya ja pateix la primera onada de calor d’aquest estiu. Encara que hi haurà territoris on els termòmetres arribaran a superar els 40 graus, la Comunitat Valenciana no patirà tant les altes temperatures aquest cap de setmana.

A l’interior de València s’arribaran a aconseguir els 32 graus, mentre que en el litoral rondaran els 30 graus. El que si notaran els valencians que viuen prop de la costa seran les nits tropicals, aquestes continuaran rondant els 21 graus fins al dimecres 15.

A la capital del Túria encara li queden uns dies per a patir les altes temperatures. Malgrat això, la península ja quanta amb zones de risc per la calor. Hui dijous, la zona sud (Sevilla, Jaén i Còrdova) estan en risc groc. Altres àrees afectades són Menorca i alguns punts de Tarragona.

El cap de setmana continuaran en risc, fins i tot hi haurà zones que se sumaran a aquesta onada de calor: Lleida, Saragossa, Guadiana, Huelva i Mallorca. A més, Sevilla tindrà un avís per risc taronja ja que aconseguirà els 40 graus.

L’onada de calor arriba el dilluns a València

El dilluns serà el dia que donarà principi la setmana de calor a València segons les dades que proporciona Aemet. Les altes temperatures afectaran tant el litoral com o els poblats de l’interior de la província. El primer dia de la setmana, València aconseguirà els 31 graus mentre zones de l’interior fregaran els 38 graus.

El dimarts continuaran pujant les temperatures. D’una banda, les zones costaneres arribaran als 33 graus. D’altra banda, a l’interior, més concretament en la zona d’Ontinyent, arribaran als 42 graus.

El dimecres serà un altre dia calorós sense esperar molts núvols. València arribarà als 31 graus i les zones de l’interior aconseguiran els 40 graus, com és el cas de Requena. Quant a les nits, seran tropicals en tota la província arribant als 22 graus en la capital del Túria.