El primer torneig de cricket arriba a València

Entre els dies 19 i 22 d’octubre es va a disputar en el camp municipal de Softbol – Beisbol (Tram VI) el torneig de criquet Valencia Smash International T20.

cricket

Entre els dies 19 i 22 d’octubre es va a disputar en el camp municipal de Softbol – Beisbol (Tram VI) el torneig de criquet Valencia Smash International T20.  Es tracta d’una variació de la forma original de la pràctica del criquet, que va ser instaurada en Regne Unit l’any 2003.

Durant quatre dies es van a disputar 11 partits que donaran començament amb l’encontre del dijous 19 a les 16:00 hores i finalitzaran amb la final el diumenge a les 13:00h. El torneig demostra que el camp municipal de Softbol – Beisbol és un recinte polivalent ja que, encara que sol utilitzar-se com a espai per a disputar encontres d’estos dos esports, també pot albergar esdeveniments de criquet.

Els equips que participen en el torneig són cinc, quatre procedents de Regne Unit (Freshfields CC, West Hagley CC, Cowley Drifters i Herts Vets CC) i un equip local, el Levante Cricket Club, els que es jugaran el títol T20 en la nostra ciutat.

El Levante CC va nàixer en 2012 i compta en l’actualitat amb esportistes arribats de distintes parts del món, com Austràlia, Nova Zelanda, Pakistan, Sud Àfrica, Índia o Anglaterra. A més, el club pot presumir que en el seu palmarés lluïx el títol de primer classificat de la lliga espanyola de criquet en 2012 i ja ostenta el segon lloc esta temporada.

La principal característica que diferència esta modalitat de criquet de la forma en què s’ha desenrotllat originàriament este esport és que cada equip compta amb un sol inning i un màxim de 20 overs. En el criquet tradicional no hi ha una xifra limitada d’overs. La limitació introduïda per al torneig T20 reduïx d’una manera molt notable la duració de l’encontres, que habitualment poden arribar a  allargar-se diversos dies.

El torneig T20, organitzat per Valencia Sports Tour i Levante Cricket Club, compta amb el suport de Criquet Espanya, la missió principal del qual és promoure el criquet al nostre país a través dels clubs i acadèmies i animar als més jóvens a practicar este esport.

El criquet és el segon esport més popular del món després del futbol. Este tipus de tornejos ajuden a continuar amb el seu creixement en ciutats com València, on Levante CC ja compta amb al voltant de 60 jugadors.