Sabies que el primer orfenat del món es va fundar a València

Acte que se celebra cada any de forma ininterrompuda des de l'any 1625.

La “processó dels nens” del Carrer Sant Vicent commemora aquest dilluns el primer orfenat del món, fundat a València per sant Vicente Ferrer en 1410, se celebra des de 1625, recordant l’origen de l’actual Col·legi Imperial de Nens Orfes. En aquesta festa participen centenars de nens i les seves famílies, acte que se celebra cada any, de forma ininterrompuda des de l’any 1625. Comença a les 20 hores des de l’església de Sant Agustín fins a un templet dedicat al sant dominico valencià que hi ha a l’altura del número 26 del carrer Sant Vicent de València, i passarà per les callis Llanterna, Avinguda de l’Oest i Garrigues,

L’associació de Nens del Carrer de Sant Vicent, que compta amb més de 5.000 integrants en l’actualitat, celebra la seva festa de forma ininterrompuda des de 1625 “per recordar la labor del Col·legi Imperial quan l’hospici estava enfront de l’església de Sant Agustín fins que es van traslladar a una nova seu, coneguda com la `Casa de l’Emperador´, situada llavors a l’actual carrer Colón”.

“Quan els nens orfes vivien enfront de Sant Agustín sortien al carrer vestits de dominicos i processionaven amb la imatge de Sant Vicent per demanar donatius per a l’orfenat, i això és el que commemorem amb la nostra festa”, ha conclòs Rafael Pinazo, president de l’associació.

Centenars de nens i les seves famílies acompanyen a la imatge de Sant Vicent, obra d’Ignacio Vergara, que serà entronitzada en l’altar del templet i l’endemà, després d’un concert, serà traslladada a la seu de l’entitat i després, al domicili dels Clavarios on romandrà tot l’any. Les celebracions comencen el dissabte a la tarda amb una festa infantil a la seu de l’associació, situada en la calli Museu de la Seda, 3. Els actes continuen el diumenge a la tarda amb el tradicional bateig, en aquesta ocasió d’una nena de 20 mesos, a la Casa Natalicia de Sant Vicent. Després del bateig té lloc una cavalcada, en la qual també participen nens i famílies, des de l’Avinguda de l’Oest fins a la Basílica per anar a oferir a la batejada a la Verge dels Desemparats.