Policía

El Ministeri de l’Interior ha augmentat el nombre d’efectius de Policia Nacional en les zones comercials de gran afluència de públic, un dispositiu que es mantindrà durant tota la campanya nadalenca en el marc de la intensificació del Pla Comerç Segur.

Este Pla està dissenyat per a donar protecció al sector del comerç i als seus clients durant tot l’any, i es reforça en determinades dates, com l’època nadalenca, per a prevenir la comissió de delictes com a furts, robatoris amb violència o intimidació, robatoris amb força o fraus.

Durant la campanya nadalenca, la labor policial s’intensifica amb dispositius operatius específics en aquells llocs on es produïsquen aglomeracions de persones, especialment en les zones comercials i d’oci, carrers de major trànsit de les grans i mitjanes ciutats, mercats ambulants nadalencs i zones d’entreteniment.

DESPLEGAMENT AMB AGENTS D’UNIFORME I DE PAISÀ

La presència d’unitats especialitzades de seguretat ciutadana de la Policia Nacional –Radiopatrullas, Cavalleria, Guies Canins, Brigada Mòbil o Subsòl- reforçarà el desplegament policial durant aquesta època de l’any. L’increment d’agents, amb especial rellevància de la presència policial uniformada, repercutirà en la seguretat ciutadana amb la implantació de plans específics en cada lloc coordinats per les respectives comissaries provincials.

El Pla també disposa la implicació de les delegacions de Participació Ciutadana, entre les comeses principals de la que es troba el mantenir contactes permanents amb els establiments i associacions representatives del sector comercial i els seus potencials clients per a fer-los participar en la seua pròpia seguretat. Amb esta mesura, els comerciants reben un servei presencial i una atenció més eficaç.