Todo lo que sabemos de los Premios Goya en Valencia: fecha y famosos que pasarán por la alfombra roja
La celebración de los Premios Goya 2022 se celebrará en el Palau de les Arts.

València calfa motors de cara a acollir l’edició número 36 dels Premis Goya. Segons ha confirmat l’Acadèmia de cinema dels Premis Goya, aquesta celebració es durà a terme el 12 de febrer de 2022.

El lloc triat per a realitzar aquest lliurament de premis serà el Palau de Les Arts. En aquesta edició dels Goya es reivindicarà el lloc de naixement de la figura de Luis García Berlanga (València 1921-Madrid 2010), autor de títols icònics de la nostra història com a ‘Bienvenido Mr. Marshall’, ‘Plácido’ o ‘El verdugo’, i President d’Honor de l’Acadèmia de Cinema.

L’esdeveniment comptarà amb la presència de grans famosos de la indústria cinematogràfica espanyola. Entre els nominats es troben actors tan coneguts com Javier BardemJavier GutiérrezEduard Fernández i Luis Tosar. En el panorama femení destaca la nominació d’actrius de la talla de Penélope Cruz, Emma SuárezBlanca Portillo i Petra Martínez. A més, tampoc faltarà el carismàtic actor i director José Sacristán qui rebrà el Goya d’Honor.

Respecte a les pel·lícules favorites, amb 20 nominacions ‘El bon patró’ és la cinta amb més opcions; seguida de ‘Maixabel’, amb 14 opcions a guardó. Per part seua, ‘Mares paral·leles’ de Pedro Almodóvar compta amb 8 nominacions, i ‘Mediterrani’ amb 7. ‘Llibertat’, de Clara Roquet;  i ‘Les lleis de la frontera’ compten amb 6 opcions cadascuna.

OPTIMISME AMB LA PRESÈNCIA DE PÚBLIC I NOMINATS

Aquesta gala s’adaptarà a la nova situació de la pandèmia amb restriccions d’aforament i extremant les mesures que marquen les autoritats sanitàries. De moment, s’espera la presència tant de nominats com de convidats i fins i tot la volta de la catifa roja.

“Aquesta serà la gala del retrobament, hi haurà públic, com fa dos anys”, declarava Mariano Barroso, president de l’Acadèmia. “Serà una cerimònia amb un model nou, amb figures de primer nivell com a presentadores i presentadors. Superarem el concepte de presentador únic o parella de presentadors”.