Metro Cuadrado

Segons l’informe mensual de preus de venda d’una web especialitzada en el sector, l’habitatge de segona mà en Comunitat Valenciana a l’agost de 2017 va tenir un preu mitjà d’1.283 euros per metre quadrat. Esta xifra va registrar un ascens del 0,58% enfront del passat mes de juliol, el tercer increment més pronunciat d’Espanya. Interanualment, es va produir una retallada del -0,57%, el segon menys rellevant de tot el país.

Comunitat Valenciana va ser la setena autonomia més barata del país, per darrere de Castella-la Manxa (843 €/m²), entre unes altres. Quant a l’habitatge de segona mà a Espanya, a l’agost de 2017 va registrar un preu mitjà d’1.528 euros per metre quadrat, llançant una pujada mensual del 0,20%. D’un any a un altre, la retallada va ser del -1,99%.

El preu de l’habitatge seguix movent-se entre marges raonables, “excepte en determinades ciutats com Madrid i Barcelona, on l’escassetat d’obra nova i la major accessibilitat hipotecària estan encarint notablement els immobles”, comenta Miguel Ángel Alemany, director general de pisos.com. L’embranzida de l’habitatge usat és un fenomen que llança xifres rècord de compravenda: “El mercat de segona mà està molt pressionant per la demanda, que està protagonitzant operacions que ja aconsegueixen nivells precrisis”.

Alemany espera que “les adquisicions de sòl per part de les promotores, que enguany han trepitjat l’accelerador, aconseguisquen temperar el protagonisme de l’habitatge usat”. Respecte a aquestes empreses, el directiu assenyala que “és essencial que els seus plans de negoci es materialitzen dins del termini i en la forma escaient, sense obstacles administratius que els retarden, amb la finalitat de que els nous desenvolupaments residencials amplien l’oferta existent i suavitzen la bretxa entre tipologies”.

Castelló de la Plana, la novena capital més assequible d’Espanya

Mensualment, la província de València (0,67%) va llançar el tercer repunt més engruixat del panorama nacional, i Alacant (0,57%) el cinquè. Per la seua banda, Castelló (-0,44%) va caure moderadament. Respecte a l’any passat, Alacant (2,03%) va obtenir la cinquena posició en el rànquing general d’increments. València (-2,22%) i Castelló (-3,94%) es van ajustar de forma continguda. En qüestió de preus, Alacant (1.464 €/m²) va ser la província més cara de l’autonomia a l’agost de 2017, mentre que València (1.147 €/m²) i Castelló (1.081 €/m²) van resultar més barates.

Respecte a les capitals valencianes, Alacant (0,87%) va ser la cinquena capital espanyola que més va pujar mensualment, i València (0,50%) la novena. El descens de Castelló (-0,25%) va ser moderat. València (2,59%) va ser la setena capital espanyola que més va créixer enfront d’agost de 2016, i Alacant (1,46%) la desena.

Castelló de la Plana (-5,23%) es va ajustar contenidamente en aquest període. Amb 1.177 euros per metre quadrat a l’agost de 2017, Castelló de la Plana va ser la novena capital més assequible d’Espanya. Alacant (1.455 €/m²) i València (1.561 €/m²) van ser més cares.