L’època daurada del Pop espanyol va tornar a ressorgir en el Teatre Olympia de València. Els millors músics i cantants es van donar cita en la capital del Túria per a reviure aquells anys en els quals Nino Bravo, Bruno Lomas o Los mismos regnaven en les pistes de ball. I han suposat una herència per als nous sons d’avui.

La gala va ser tot un èxit. Nombrosos afeccionats de la música Pop van acudir a rememorar aquells anys.

Durant la gala, es va recordar als mítics artistes valencians Nino Bravo i Bruno **Lomas, mitjançant un muntatge audiovisual d’Alfonso Arteseros i música en directe a càrrec de Felipe Garpe i Emilio Només. A més, el veterà locutor Enrique Ginés va rebre el Premi Pioner d’Honor, en reconeixement a la seua trajectòria professional i el seu suport durant dècades als noms més rellevants del pop-rock espanyol a través del seu llegendari programa radiofònic Discomoder.

Un altre dels moments emotius de la gala va ser el reconeixement al jove cantautor valencià Sienna que va rebre el Premi Pioner Noves Generacions.

La majoria dels artistes que van participar en la cerimònia, van considerar que el Pop espanyol hauria de continuar reivindicant-se.

Pioners del Pop vol continuar posant en valor una època i un estil musical que ho va ser tot a Espanya a través d’uns espectacles i que ja estan programant una tercera edició.