Gran Nit

La Gran Fira de València continua est cap de setmana amb la Gran Nit de juliol, que albergarà concerts i espectacles culturals en diferents localitzacions de la ciutat. La Fira, que porta ja 22 dies en marxa, acull este dissabte actuacions com les de Polock, Dorian, Fangoria o Areces + DJ. SET. L’oferta cultural d’este 22 de juliol comença des de les 18:00 h amb el concert de campanes en la Torre de Micalet, moment en el qual s’iniciaren les diferents activitats fins a les 2:30-3:00 de la matinada. Més de 27 activitats tindran lloc en 14 espais diferents de València, sense oblidar la Nit Celta en els Jardins de Vivers amb les actuacions del Mago de Oz i Celtas Cortos, entre uns altres.

Les apostes de la Gran Nit de juliol abasten des d’espectacles per a tota la família com La Cercafira, Javi Javichi o el mag Toni Pons fins a actuacions musicals com el Cor ACCEMA, el Concert 40 Principals Trending o la Colla El Cudol, agrupació cultural que interpretarà les bandes sonores de les sèries de TV més conegudes.

En esta línia, tindrà lloc La Ruta del Carme, on el públic podrà gaudir d’actuacions musicals de 30’ que comptaran amb grups locals en diferents localitzacions de 18:00 a 23:00 hores aproximadament. Una de les possibles rutes la marcarà la Xaranga Kriptonita, que amenitzarà el recorregut cultural pel Carmen i a la qual els assistents podran seguir.

Nit en els museus de València

Els museus també seran protagonistes d’esta jornada, gràcies a la iniciativa en la qual col·labora la Regidoria de Recursos Culturals i Patrimoni Cultural que dirigeix la edila Glòria Tello. Alguns dels museus que obriran les seues portes són la Almoina, la Cripta de Sant Vicent, la Llotja, el Museu de la Ciutat i el *Museu d’Història.

Sobre este acte, Pere Fuset ha assegurat que “esta Gran Nit compta amb l’obertura, com a pansa en les principals capitals europees, de molts museus. M’agradaria destacar que no són solament municipals i que volem agrair també la col·laboració d’altres institucions, públiques i privades que se sumen també a aquesta Gran Nit. Alguns d’estos museus obriran fins a les 0:00 i uns altres fins a les 2:00 de la matinada”.

Reforce de metre i autobús

El regidor de Cultura Festiva ha volgut fer una trucada especial als assistents a usar el transport públic “que es veurà reforçat pel que fa als serveis municipals l’EMT com als dependents a la Generalitat Valenciana (FGV) en referència a Metrovalencia que ampliarà el seu servici fins a les 2:00 o 2:30 depenent de les línies i, en el cas de l’EMT, totes les línies nocturnes estaran reforçades fins a les 4 de la matinada amb una freqüència de mitja hora per a afavorir que el públic puga participar d’aqueixes activitats usant els autobusos públics”.