polígonos
El conseller de Economía, Rafa Climent, en la presentación de las ayudes

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat a Llíria que l’IVACE “invertirà enguany 3,5 milions d’euros per a millorar i modernitzar els polígons industrials de les comarques del Camp de Túria i el Camp de Morvedre al 2018”.

El conseller ha destacat que amb elles “des de la Conselleria volem arribar a tot el territori perquè els municipis puguen fer més accessibles i atractius els polígons industrials i aconseguir que s’instal·len un nombre més gran d’empreses que generen llocs de treball estables”.

Climent s’ha manifestat així la reunió que ha mantingut amb alcaldes, empresaris i representants dels municipis de les dos comarques, en la que els tècnics d’IVACE han explicat els detalls de la convocatòria que es publicarà en el DOGV pròximament.

Per la seua banda, l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, hi ha assenyalat que estes ajudes “seran un gran estímul per a reactivar els nostres parcs industrials, que és una dels grans apostes de l’Ajuntament de Llíria per a afavorir el desenvolupament de l’economia local, la creació d’ocupació i major benestar per a les famílies”.

Actuacions subvencionables

Entre les principals actuacions que subvencionarà l’IVACE als polígons destaca la millora de zones verdes, l’habilitació de nous vials i nous accessos, la senyalització de trànsit i la identificació dels carrers així com la implantació d’un ecoparc o la millora del subministrament d’aigua.

També es contempla l’obra civil per a la implantació de fibra òptica i telecomunicacions, la vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, la millora de l’enllumenat públic o la instal·lació de carril bici i passarel·les per a vianants.

En l’encontre s’ha fet especial menció al caràcter bianual que tindrà la convocatòria d’ajudes per als exercicis 2018 i 2019, sempre que una part del projecte s’efectue el 2018. D’esta manera, les comarques de Camp de Morvedre i Camp de Túria comptaran al 2019 amb una previsió de 4 milions d’euros.