Ficha policial de Antonio Anglés.
Ficha policial de Antonio Anglés.

El Jutjat d’Instrucció número 6 d’Alzira ha donat llum verda a reactivar la cerca d’Antonio Anglés, un dels principals implicats en el triple assassinat de les xiquetes d’Alcàsser.

El grup segon de la Secció de Fugitius de la Policia Nacional ha sigut el responsable de realitzar la sol·licitud. Aquests han presentat un escrit demanant a la jutgessa Elisa Fort permís per a difondre la foto d’Anglés en Europa. L’objectiu és iniciar pròximament una campanya de col·laboració ciutadana al costat de l’Europol difonent la imatge del pròfug per a tractar de localitzar-li.

Antonio Anglés està considerat l’autor dels crims que van acabar amb la vida de Miriam, Toñi i Desirée el 13 de novembre de 1992. Segons les autòpsies, les tres adolescents van morir d’un tir després de ser violades i torturades.

Les investigacions mantenen a Anglés com el responsable del triple rapte, la violació i l’assassinat. A això se sumen delictes d’inhumació de cadàvers i tinença il·lícita d’armes. No obstant això, tota la responsabilitat penal s’extingirà el 14 de desembre de 2029 si no apareix abans.

DESAPAREGUT DES DE 1993

Anglés, l’edat actual de la qual seria de 55 anys, es va donar a la fugida al gener de 1993 després d’un canvi d’imatge. Pel que sembla, va romandre uns mesos en un poble de la província de Conca abans d’anar-se a Portugal. El valencià va viatjar fins a Lisboa on va pujar a bord del ‘City of Plymouth’. La tripulació ho va localitzar i li va tancar en una cabina del qual va fugir el 23 de març del 93. En aquesta data el vaixell es trobava a Dublín i es desconeix si algú va poder ajudar-lo a eixir d’allí. Des de llavors, Antonio Anglés continua entre els pròfugs més cercats del món.