Mónica Oltra a su llegada a la ejecutiva de Compromís. / JORGE GIL (EUROPA PRESS)

Agents de la Policia Judicial van registrar el dilluns les dependències de la Conselleria d’Igualtat. El registre va tenir lloc tan sols 24 hores abans de la dimissió de la fins ara vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Segons ha revelat el diari Levante EMV, l’ordre de registre la va dictar el Jutjat d’Instrucció 15 de València, el mateix que reprendrà el cas dels abusos sexuals de l’exmarit d’Oltra després de haver dimitit com a diputada de les Corts perdent així la seua condició d’aforada.

La data de l’ordre es va dictar el passat 13 de juny, només dos dies abans que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) assumira la causa investigada i imputara a la líder de Compromís.

L’objectiu era investigar si els funcionaris d’Igualtat van cometre delictes de prevaricació, abandó de menors i omissió del deure en ignorar a l’adolescent que afirmava haver sigut abusada per un educador del Centre Niño Jesús, Luis Eduardo Ramírez Icardi, exparella d’Oltra.

Els agents de la Policia Judicial es van personar en la Conselleria al migdia i van estar al voltant de huit hores. En aqueix temps van obtenir l’expedient original de la menor sent lloc a la disposició del jutjat. Ara s’investigarà si aquesta documentació ha patit alguna alteració que vas donar del presentat anteriorment en el cas.

MÓNICA OLTRA NO DECLARÁ EL 6 DE JULIOL

D’altra banda, la declaració del 6 de juliol de Mónica Oltra ha quedat suspesa. Després de la seua renúncia a l’acta de diputada, el TSJCV ja no serà l’òrgan responsable de la investigació. La causa tornarà de nou al Jutjat d’Instrucció 15 encara que hauran de produir-se alguns tràmits previs.

El primer pas serà registrar la renúncia formal d’Oltra de tots els seus càrrecs. Una vegada fet això, el TSJ confirmarà la pèrdua de l’aforamiento de la ex vicepresidenta de la Generalitat. Completats aquests tràmits el jutjat reprendrà la causa.