La policía científica investiga las causas del incendio de la EMT

El trànsit de València compta hui amb 26 autobusos menys que fa uns dies. Aquesta és la quantitat de vehicles que la Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha perdut aquest cap de setmana a causa del incendi en les cotxeres de Sant Isidre.

Segons ha explicat la direcció de l’EMT, la policia científica continua investigant les causes del sinistre produït dissabte passat. Pel que sembla, tot apunta al fet que el foc es va originar en un autobús de 20 anys d’antiguitat. Aquest pertanyia a la denominada “flota envellida”. No obstant això, des de la companyia han assegurat que el vehicle havia passat la ITV el 19 de novembre.

Les flames que van arrancar en aquest vehicle van anar propagant-se a altres autobusos estacionats. Quan es va controlar el va incendiar es va comprovar que 16 busos estaven completament calcinats. Els altres 10 van presentar danys parcials que podran ser reparats.

El regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha aclarit que estava previst retirar l’autobús origen del foc. Aquest anava a substituir-se per l’arribada de 164 nous busos híbrids que s’estan incorporant aquests últims anys. Respecte als altres autobusos incendiats, tenien entre 10 i 15 anys d’antiguitat.

EL COST DE L’INCENDI

El Partit Popular ha criticat que l’Ajuntament de València haja restat importància al succés per ser flota antiga. El PP ha apuntat a un cost de 5 milions d’euros i han demanat un consell d’administració extraordinari.

En aquest aspecte, Grezzi ha declarat que les valoracions econòmiques “no responen a la realitat”. “Cal tenir en compte que es tracta d’autobusos que tenen una edat avançada. El seu valor no és el mateix que quan es van comprar. Per exemple, el valor d’un cotxe quan es compra és diferent al que té als quinze anys amb 200.000 quilòmetres fets”, ha explicat.